Moottorin ohjelmoinnilla optimaalista tehoa

Nykyaikaisten ajoneuvojen moottorintoimintaa säätelee moottorinohjausjärjestelmä, joka sijaitsee ajoneuvon moottorinohjainyksikössä (ECU). Tätä järjestelmää uudelleenohjelmoimalla voidaan parantaa ajoneuvon suorituskykyä merkittävästi.

Oikein toimivalla turboahtimella ja ohjelmoinnilla saavutetaan ajoneuvon paras taloudellisuus- ja tehosuhde.

Lähes aina ajoneuvonvalmistajien moottorinohjauksien ohjelmat sisältävät kompromisseja ja yleistyksiä, koska niiden on toimittava kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja olosuhteissa.

Auton ohjelmointi on yksi tapa saada ajoneuvoon enemmän vääntöä ja tehoa, sekä jossain tapauksissa madaltaa polttoaineenkulutusta.


Mitä tarkoittaa auton lastutus?

Moottorin lastutus /Chip tuning tarkoittaa samaa asiaa kuin ohjelmointi tai optimointi, eli moottoriohjausjärjestelmän säätöarvojen muokkaamista. Itse lastutus termi viittaa auton muistipiiriin, sillä muistipiiriä kutsutaan lastuksi (engl. chip).

Moottorijärjestelmää optimoidessa tätä lastua lähdetään muokkaamaan auton suorituskyyn ja tehokkuuden parantamiseksi.

Kun muistipiiriä ohjelmoidaan, kannattaa ottaa huomioon, että samalla muokataan valmistajan määrittelemää ohjelmointitapaa. Siksi lastutus saattaa vaikuttaa esimerkiksi ajoneuvon vakuutukseen ja takuuseen.

On myös tärkeää, että lastutuksen hoitaa ammattilainen, jotta auton optimointi tuottaa halutut hyödyt rasittamatta laitteistoa ja osia.

Dieselmoottorin ohjelmointi

Lisääntynyt vääntö saattaa etenkin dieselmoottoreiden kohdalla tuoda säästöä polttoaineen kulutukseen. Turboahdetut dieselit ovat yleensä yksinkertaisimpia ohjelmoitavia.

Kun moottorin optimointi tehdään ammattitaidolla, se ei lyhennä moottorin elinikää ja se tehdään valmistajan asettamien säännösten mukaisesti.

Eniten moottorin elinikään vaikuttaa ajoneuvon huoltoväli ja kuljettajan ajotapa.

Dieselmoottoreiden optimoinneissa käytämme vain kotimaista osaamista!


Ohjelmointi Kuopio

040 112 6599

040 779 9650

Ohjelmointi Joensuu

040 017 0799